OVER MIJ

Hui-Hui

 

Welkom! Pan on Fire verwijst naar mijn passie voor eten en koken, reizen en fotografie. En natuurlijk ook naar het pannetje op het vuur :). Mijn Chinese ouders hadden – hoe origineel! – een Chinees-Indisch specialiteitenrestaurant. Wij woonden erboven en ik groeide letterlijk op in en rondom de keuken. Elke dag was er een tafel vol heerlijke gerechten. Eten was een feest!

Toen ik ging studeren in Maastricht, moest ik voor mijn eigen eten zorgen. Een ding was duidelijk, het moest lekker zijn. Een kant-en-klare maaltijd paste niet in mijn straatje. Ik ging zelf aan de slag. Mijn kookavonturen begonnen met bekende gerechten van thuis. Typisch Chinese gerechten dus, zoals gestoomde vis, thee-eieren of noedelsoep.

Naast mijn studie werkte ik voor een horeca-uitzendbureau. Zo kwam ik in aanraking met de betere (sterren)restaurants in Zuid-Nederland en België. Met een beetje geluk proefde je tijdens het werk de prachtigste gerechten. Er ging een nieuwe eetwereld voor mij open. Ook als ik op reis was, verdiepte ik mij met veel plezier in regionale eetculturen. Altijd nieuwsgierig naar onverwachte smaken, nieuwe ingrediënten en spannende combinaties.

Geïnspireerd door al die ervaringen kreeg ik steeds meer plezier in het koken van lekker eten. Ik experimenteerde met bekende en nieuwe recepten en probeerde ook zonder recept allerlei gerechten klaar te maken. Mijn vrienden waren mijn proefkonijnen, en komen nog steeds graag proeven.

De liefde voor eten was er van jongs af aan, mijn passie voor koken kwam daar later bij. Ik vind het leuk om via Pan on Fire mijn recepten en andere culinaire ontdekkingen te delen met nieuwe proevers. Inclusief eigen foto’s, als voorproefje. Hopelijk inspireer ik u op die manier om van koken een kunst te maken. Veel kookplezier en vergeet vooral niet om dubbel en dwars te genieten van het koken én het eten.

Hui-Hui Pan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>