Kooktip! Hoe bewaar je pepertjes?

Rawit pepertjes

Ik ben dol op heet eten! Koreaanse kimchi of een Indonesische sambal vind ik heerlijk. Het is de hitte in je mond die een soort extra sensatie geeft.

Zelf gebruik ik vaak de kleine rawit pepertjes. Deze kun je gebruiken voor heel veel Aziatische gerechten en ook bijvoorbeeld om sambal van te maken. Deze pepertjes zijn heter dan de rode pepers die je in je reguliere supermarkt koopt, maar zijn heel goed verkrijgbaar op de markt of in een Aziatische supermarkt / toko. Het nadeel is dat je dan vaak ook heel veel tegelijk moet kopen, meer dan de 1 of 2 pepertjes die je voor je gerecht nodig hebt.

Wat dan? Je kunt pepers heel goed op een koele plek of koelkast bewaren, maar langer dan twee weken gaat meestal niet.

Mijn tip: vries de pepertjes in. Je kunt zeker de kleinere pepers heel goed in een afsluitbaar bakje invriezen. Pepertjes blijven tot wel een jaar goed in de vriezer. De smaak blijft tot 1 jaar hetzelfde, daarna vlakt het vaak af. Zo heb je altijd een pepertje bij de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>