Yum! Japanse ramen eieren en meer

20160131 Ramen eggs zijzicht

De warme dampen van een soepbouillon komen je tegemoet als je een ramen eettentje binnenloopt. In de basis bestaan alle noedelsoepen uit een goede soepbouillon (liefst natuurlijk zelfgemaakt), de noedels en garnering.

Met garneringen kun je eindeloos variëren, dat maakt het eten van noedelsoep zo verrassend en leuk. Vaak krijg je een speciaal ramen eitje erbij. Bij Japanse ramen horen ramen eieren, ten minste dat vind ik. Ik ben dan ook dol op eitjes. Het smeuige zachte eigeel mengt zich met de bouillon en geeft net dat beetje extra in de soep. Overigens is dit ook heerlijk bij rijst of gebakken noedels…

Naast de ramen eieren kun je groenten, vlees, vis of tofu aan de noedelsoep toevoegen. Wat je in een ramen noedelsoep vaak tegenkomt zijn fijn gesneden lente-uitjes, wat tauge of paksoi, nori zeewier en iets als champignons. Ook kun je heerlijke buikspek, geroosterde kip of garnalen aan de soep toevoegen.

Vandaag laten we zien hoe je zelf een lekkere gemarineerde ramen eieren maakt, en wat typische garneringen voor de soep zijn.

20160131 Ramen eggs

Gemarineerde Japanse ramen eieren en meer

voor 2 personen

Wat heb je nodig?

    voor de eieren

  • 2 grote koude eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin, dit een zoete japanse rijstwijn
  • 6 eetlepels water

In onze soep garneren we met prei, Shanghai paksoi, taugé en lente-ui.

Wat heb je nodig?

  • Uiteinde prei (wit)
  • 50 gram Shanghai paksoi
  • 50 gram tauge (een handvol)
  • 1 lente-ui

Hoe maak je het?

De eieren:
Maak in een kleine kom een marinade van sojasaus, mirin en water en zet apart. Kook in een ruime pan water. Voeg de koude eieren toe zodra het water kookt. Kook de eieren ongeveer 5 minuten voor een halfzacht eitje. Haal direct de eieren uit het water en schrik ze in ijskoud water. Pel de eieren zeer voorzichtig. Voeg de eieren toe aan de marinade. Marineer de eieren voor minimaal 4 uur of maak de eieren de dag van te voren. De smaak trekt dan in de eieren.

Overige garneringen:
Vul een kom met ijswater (en ijsklontjes) Snijd het wit van de prei in de lengte heel fijn. Voeg de preisliertjes toe aan het ijswater. Snijd de paksoi en lente-ui zeer fijn. Blancheer de groenten een paar minuutjes in kokend water.

Garneer de ramen noedelsoep met alle losse elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>