Hip zijn bij Happyhappyjoyjoy!

Happyhappyjoyjoy interieur

Happyhappyjoyjoy! Wat een geweldige naam. Je krijgt spontaan een glimlach bij het uitspreken ervan: me Happyhappyjoyjoy. Zo heet het nieuwe restaurant van tv-kok Julius Jaspers in de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West. Samen met IQ-creative, bekend van onder meer de Supperclub en Nevy, heeft hij een Asian Streetfood-concept ontwikkeld.

Waan je in Azië

Vanaf de Bilderdijkstraat komen de felle kleuren, de neonverlichting en de rode parasols uitnodigend op je af. Ook binnen ziet het er veelbelovend uit. Het decor zet de sfeer voor de avond. De speelse muren met kleurrijke Aziatische posters, de hoge en lage tafels, een centrale bar, doorkijkjes en een grote open keuken weerspiegelen waar Happyhappyjoyjoy voor staat. Je laten verdwalen in de drukke straatjes van Azië. Alsof je door de drukke Temple Street in Hong Kong wandelt of je weg zoekt in een eetstraatje in Hanoi. Chapeau!

Happyhappyjoyjoy interieur 2 copy

Asian Streetfood

Kleine gerechten om te delen zijn al een tijdje in. Julius’ concept speelt daarop in. Zijn kaart bestaat uit 38 kleine gerechten uit een van de Chinese keukens, aangevuld met een paar gerechten uit Maleisië, Vietnam en Thailand. Mijn favoriet, de Koreaanse keuken, is jammer genoeg ook nauwelijks vertegenwoordigd. Volgens de gastvrouw zijn 3 à 4 gerechtjes (€ 3,50 – € 12,75 per stuk) voldoende voor een volledige maaltijd. Naast een keur aan gerechtjes heeft Jaspers goed nagedacht over de dranken. U kunt kiezen uit een grote variëteit aan Aziatische frisdranken, thee, bier en wijn en sake (rijstwijn).

Hip en happening

De tafeltjes van Happyhappyjoyjoy zijn goed bezet. Julius’ concept lijkt goed aan te slaan. Het eten roept echter niet hetzelfde wow-gevoel op als het interieur. De gerechten zijn aardig, soms goed, maar springen er niet echt uit.

Wij proeven verschillende gerechten. Voor ons waren Sichuan shredded beef (gewokte rundvlees met o.a. wortel, ui en knoflook en chili) en Peking Duck Bao (een gestoomd broodje met peking eend en hoi-sin saus) de toppers. De Sichuan beef smaakte authentiek Chinees, de westerse variant van de Bao was erg lekker.

Het was jammer dat de Bun Cha (Vietnamese gehaktballen), te zout waren. De vermicelli en een grote hoeveelheid kruiden, die er traditioneel bij horen, waren slechts mondjesmaat aanwezig. Bij Julius Fried Rice (gebakken rijst) merk je dat je in een niet-Aziatisch restaurant vertoeft, er was een verkeerde rijstsoort gebruikt. Daardoor smaakte het gerecht ondanks het gebruik van lap soeng (Chinese worst) vooral Westers, een flauw. Ook de structuur van de gebakken rijst voelt erg droog aan in de mond.

Tikkie teveel concept, nog geen ‘Asian Streetfood’

De service is helaas nog onder de maat. Drankjes komen later dan het eten, en er komen verkeerde gerechten op tafel. De gastvrouwen kunnen nog wat oefening gebruiken. Ze zouden ook iets meer van Jaspers’ concept moeten begrijpen, zodat ze dit met meer flair kunnen uitdragen.

 

Het idee dat Jaspers voor ogen heeft is goed. Het interieur is prachtig. Qua prijs en ervaring is het prima. Toch is het nog niet helemaal Asian Streetfood.

De meeste gerechten die wij hebben geproefd, zijn te braaf en niet spannend genoeg. Er zijn interessantere keukens dan alleen de Chinese. Het menu weerspiegelt onvoldoende de gerechten die je in Aziatische landen op straat zou kopen Ik mis nog de beleving van bijvoorbeeld Aziatische pancakes, als Kimchijeon (Koreaans), Okonomiyaki (Japans), Jian Bing (Chinees) of sateetjes. Azië is een groot werelddeel, en de uitdaging zou juist moeten zijn een goede weerspiegeling van de Asian Streetfood te bieden. Werk aan de winkel dus, voor Jasper.

 

Happyhappyjoyjoy
Bilderdijkstraat 158 HS
1053 LC Amsterdam
www.happyhappyjoyjoy.asia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>