Hipsters en Coffee & Coconuts

Ceintuurbaan

De Pijp in Amsterdam is ‘roaring’. Zeker met een hotspot als CT – Coffee & Coconuts. CT (Coffee & Coconuts in de volksmond) wil graag de huiskamer voor de buurt zijn. Een geweldige plek waar je de gehele dag terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch en diner.

Huiskamer?
Het oude in Art Deco stijl gebouwde Ceintuurbaan Theater, waarnaar CT vernoemd is, heeft een totale metamorfose ondergaan. Het is een gigantische huiskamer. De sfeer is relaxt en voelt goed aan. De combinatie van natuurlijk hout, veel touw, bamboe, loungebanken is gemoedelijk en vriendelijk.

Het publiek doet mondain aan. Een goede mix van werkende freelancers, wat oudere stellen, maar ook hipsters en moeders met baby’s. Alhoewel het in het weekend nogal druk kan zijn, is het op een doordeweekse dag goed vertoeven. De bediening is zeer vriendelijk, on-Amsterdams zelfs.

Coffee & Coconuts
CT’s tagline is Coffee & Coconuts, iets waarvoor CT staat. Een koffietent met gekkigheden als kokosnoten. Toch combineert het goed. De koffie dehydrateert en de kokoswater hydrateert.

CT kaart bestaat natuurlijk uit koffie en kokosnoten, maar biedt meer dan de naam suggereert. Zij maken hun eigen ‘homemade coolers’, halen hun biertjes van de Oedipus brouwerij en hebben een kleine maar goede wijnkaart. Qua eten kom je als gezonde eter aan je trekken. Hippe ontbijtopties als Acai Bowl of kokospannenkoekjes, vele verschillende salades, maar ook bijvoorbeeld een hotdog met een worstje van Brandt & Levie.

Vandaag starten wij met hun signature Harry Nilsson Coconut. Bij CT Coffee & Coconuts krijg je een echte verse kokosnoot, en dat proef je. Al snel waan je je in Zuidoost-Azië. De zoetige smaak van vers kokoswater wordt met een partje limoen nog intenser.

Wij kiezen voor de lunch voor een ‘Aziatische salade’, de Baby Noodles. Een salade bestaande uit boekweit(soba)noedels, baby paksoi, taugé, mango, radijs en maanzaad met een pittige hoisin dressing. De opmaak is een beetje rommelig, maar de combinatie is in principe lekker. De smaken passen goed bij elkaar alhoewel de maanzaad weinig toevoegt aan het geheel. De beloofde pittigheid is jammer genoeg afwezig, maar is niet perse nodig. De extra toegevoegde Lemon Chicken is heerlijk mals en op smaak. Een mooie toevoeging op de salade.

Het is geen tent om uitgebreid te gaan dineren, maar wel een geweldige tent om te zijn, af te spreken of te werken.

CT Coffee & Coconuts
Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam
www.ctamsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>